Jdi na obsah Jdi na menu
 


AMERICKÝ STAFORDŠÍRSKÝ TERIÉR

27. 10. 2011

Americký stafordšírský teriér má poměrně krátkou historii – byl vyšlechtěn až ve dvacátém století z amerického pitbulteriéra s ohledem především na vzhled (nikoli práci či boj). Přesto je to ale neúnavný a vytrvalý pracant a skvělý hlídač.

Stafordšírský teriér je ohromně silný, mohutný a podsaditý pes, za což vděčí zejména svému širokému a hlubokému hrudníku. Jeho srst je krátká a lesklá s přípustným jakýmkoliv zbarvením, v tomto ohledu neexistují žádné standardy. Jeho nohy jsou poměrně kratší (dlouhé ani být nesmějí), stejně jako jeho stojaté, více dozadu posazené uši.

Americký stafordšírský teriér je z plemen tvrdších psů, je odolný, silný a neúnavný. Svému pánovi je věrný, oddaný a poslušný, ale k cizím psům se chová dominantně. Rád si hraje s dětmi a vyniká i v psích sportech, ale není vhodný pro začínající chovatele. Potřebuje nad sebou pevnou ruku, jinak by se jeho dominance mohla snadno projevit i vůči pánovi, což není žádoucí nikdy. Ve správných rukou je ale poslušný, šťastný a vyrovnaný.

 

Fotky: Americký stafordširský terier (foto, obrázky)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář